Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Χαμογέλα, ρε Σοφία... Οι χορηγίες είναι ευλογία...


γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Η Σοφία της ιστορίας που περιγράφει ο Πέτρος Κατσάκος ζει στη Λάρισα και είναι πολύ δυστυχισμένη γιατί απολύθηκε από το «Πλαίσιο».

Αντίθετα η Σοφία που ζει στο Ελληνικό είναι πολύ χαρούμενη, γιατί το «Πλαίσιο» είναι χορηγός στην παιδική χαρά της γειτονιάς της και εκεί παίζουν τα παιδιά της.

Όμως η Σοφία που ζει στο Ελληνικό είναι πολύ δυστυχισμένη γιατί της βγάζει το λάδι ο εργοδότης της που είναι χορηγός μιας παιδικής χαράς στην Αργυρούπολη, όπου παίζουν τα παιδιά της Σοφίας που ζει στην Αργυρούπολη.

Η Σοφία που ζει στην Αργυρούπολη είναι χαρούμενη που ο εργοδότης της Σοφίας από το Ελληνικό είναι χορηγός στην παιδική χαρά της δικής της γειτονιάς, αλλά δεν έχει εργασιακά προβλήματα με εργοδότες-χορηγούς γιατί έχει δικό της μαγαζί.

Όμως η Σοφία από την Αργυρούπολη με το δικό της μαγαζί σιχτιρίζει από το πρωί ως το βράδυ την κυβέρνηση που αύξησε το φορολογικό συντελεστή επειδή τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Καρφάκι δεν της καίγεται της Σοφίας από την Αργυρούπολη που οι χορηγίες των εργοδοτών της Σοφίας από το Ελληνικό κι από τη Λάρισα εκπίπτουν από την εφορία - της είναι αρκετό που τα παιδιά της παίζουν σε χορηγούμενη παιδική χαρά.

Είναι όμως πολύ στεναχωρημένη η Σοφία από την Αργυρούπολη με το δικό της μαγαζί, γιατί η μεν πελάτισσά της Σοφία από τη Λάρισα έχει εξαφανιστεί, η δε Σοφία από το Ελληνικό έχει αραιώσει τις επισκέψεις της στο μαγαζί.

Παρόλα αυτά η Σοφία από την Αργυρούπολη ζει στη νιρβάνα της γιατί δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι ο τζίρος της μειώθηκε και επειδή χορηγός σε άλλη παιδική χαρά στην Άνω Αργυρούπολη είναι συνάδελφός της, που μετά τη χορηγία πήρε με απευθείας ανάθεση δουλειά από τη δημοτική αρχή.

Άλλωστε καμιά από τις τρεις Σοφίες της ιστορίας μας δεν ενημερώθηκε - κατάλαβε ότι στην πρόσφατη δίκη του ο Μαντέλης ισχυρίστηκε πως οι μίζες που πήρε από τη siemens ήταν χορηγίες.

Αλλά τι σχέση έχουν οι χορηγίες με τον πρώην υπουργό πέραν του ότι στο γραφείο του σπούδασε πολιτική και επικοινωνία ο κ. Κωνσταντάτος;

Άλλωστε οι χορηγίες δεν είναι παράνομες... Είναι;...

Ας περιοριστούμε λοιπόν προς το παρόν εδώ στο άρθρο του Πέτρου Κατσάκου για τη Σοφία από τη Λάρισα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου