Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Είσοδος με πληρωμή - έξοδος ελεύθερη. Όπως στα νεκροταφεία!

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Από τη μέρα του Αη Γιάννη του Βαφτιστή με απόφαση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στο Α' Στάδιο της Αργυρούπολης μπαίνουν μόνο όσοι διαθέτουν
ειδική κάρτα -αν είναι κάτοικοι του Δήμου- και όσοι έχουν τάληρο στην τσέπη της φόρμας -αν δεν είναι κάτοικοι.

Την απόφαση την πήραν οι διοικούντες που αποφάσισαν και επανέφεραν για την πάρτη τους την αποζημίωση μερικών εκατοντάδων ευρώ που την είχε καταργήσει η άχρηστη διοίκηση του λήσταρχου Κορτζίδη.

Στην πραγματικότητα και οι δυο είναι αποφάσεις του άλλου Γιάννη -του πρώτου άρχοντα της πόλης μας- προκειμένου μ΄αυτόν τον τρόπο να κεράσει τον κόσμο για τη γιορτή του.

Και σωστά έπραξε ο κ. Κωνσταντάτος, αφού πέρυσι συνέρευσε τόσο πολύς κόσμος στο δημαρχείο για να του ευχηθεί και να τον ρωτήσει πότε ανοίγουν οι δουλειές που τους έταξε, που δεν έφτασαν τα γλυκά.

Άλλωστε τα γήπεδα και οι δημόσιοι χώροι στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν μπορεί να είναι ξέφραγα αμπέλια -όπως συνέβαινε επί Κορτζίδη που έριχνε κάγκελα, αντί να ορθώνει συρματοπλέγματα-, οπότε εξετάζονται τα επόμενα μέτρα:

1. Θα πληρώνουν 5 ευρώ ("όσο ένας καφές στην παραλιακή" - μας πληροφορεί η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας) και τα παιδιά των ομάδων του δήμου μας που δεν είναι κάτοικοι.

2. Θα καθιερωθεί και μπόνους για όλα τα μέλη της διοίκησης του ΟΝΑΔΕΑ γιατί η αποζημίωση που αποφάσισε να τους δίνει η διοίκηση του Δήμου δεν καλύπτουν το κόστος γαβγίσματος προκειμένου να αποτρέπουν αποτελεσματικά την ελεύθερη είσοδο.

3. Θα κλείσουν τα παρκάκια και οι πλατείες ώστε μελλοντικά να "αξιοποιηθούν" εισπράττοντας ενοίκιο από τους περαστικούς μη κατοίκους, γιατί με λεφτά των κατοίκων γίνεται η συντήρησή τους.

4. Θα τοποθετηθεί φράχτης στα σύνορα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης γιατί οι παρεπίδημοι εισβολείς φθείρουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια και επιβαρύνουν την τσέπη των δημοτών μας.

5. Από τα μέτρα θα εξαιρεθούν το αεροδρόμιο (που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ξέφραγο αμπέλι γιατί το φυλάνε τα εξτρεμιστικά στοιχεία μεταξύ των μεταναστών του χόκεϊ) και η ελεύθερη παραλία που έτσι κι αλλιώς θα είναι ανταποδοτικήγ χορηγία του επενδυτή προς το Δήμο μας.

6. Θα γίνουν διαβήματα στους άλλους δημάρχους ώστε οι κάτοικοι του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να δικαιούνται κάρτα ελεύθερης εισόδου σε αντίστοιχους χώρους των γύρω δήμων.

7. Γενικώς θα υλοποιηθεί το όραμα Κωνσταντάτου κάθε είσοδος να είναι με πληρωμή ή κάρτα και κάθε έξοδος ελεύθερη... Όπως στα νεκροταφεία...

Το Ελληνικό δεν θα γίνει Συκαμνιά για είσοδο, ούτε Ειδομένη για έξοδο... Θα γίνει Γευγελή (πρώτος σταθμός στην ΠΓΔΜ μετά την Ειδομένη), για να μη σου πω ότι θα γίνει Dubai χάρις στην "επένδυση" Λάτση.

ΥΓ: Πληροφορίες ότι το χαράτσι των 5 ευρώ μπήκε στους μη κατοίκους, για να απαλυνθεί ο πόνος των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης από τις αυξήσεις στα τέλη πεζοδρομίων, τέλη νεκροταφείου, δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο, καθώς και μέσω του Κανονισμού Καθαριότητας, δεν επιβεβαιώνονται ως αληθείς... Δεκαπέντε μήνες διοίκησης Κωνσταντάτου είναι πολύ λίγοι για να προδικάσουμε τα χειρότερα.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου