Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σύγκρουση κυβέρνησης - Eldorado Gold: Η εταιρεία από το 2007 δεν πληρώνει φόρους - από το 2012 δεν ειπράττονται τα πρόστιμα

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος


Στα κεραμύδια βγήκε ξανά η διαπλεκόμενη αντιπολίτευση -και- πριν ακόμα οριστικοποιηθεί η ρήξη της ελληνικής κυβέρνησης με την καναδικών συμφερόντων Eldorado Gold: "Τι μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση στο εξωτερικό;", το αθώο ερώτημα.

Το ερώτημα των αγανακτισμένων πολιτικών προέκυψε από τη στιγμή που η αγανακτισμένη εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στο Υπουργείο για αναστολή των εργασιών και ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης επικαλέσθηκε τη νομοθεσία δηλώνοντας ότι "η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, αλλά ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα με κανόνες".

Από τη σύγκρουση προέκυψε ότι το παλιό πολιτικό κατεστημένο -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενο και από το Ποτάμι- δεν είναι μόνο υπηρετικό προσωπικό των πολιτικών τους μεντόρων, αλλά και πέμπτη φάλαγγα ξένων και αδήλωτων οικονομικών συμφερόντων τα οποία:

1. Δεν φτάνει που εξαγόρασαν την επένδυση από τους ντόπιους οικονομικούς συνεργάτες τους με την επικουρία των προηγούμενων κυβερνήσεων έναντι πινακίου φακής, αλλά επιπλέον...
2. Δεν πληρώνουν ούτε σεντς φόρους συνεχώς από το 2007, εμφανίζοντας ζημιές.
3. Δεν τους ζητήθακε ποτέ από το 2012 να πληρώσουν τα πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις της νομοθεσίας που τους επιβλήθηκαν από τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.
4. Δεν δίνουν λόγο σε κανέναν για την καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής και -όταν τους ζητηθούν εξηγήσεις- εκβιάζουν.
Παρόλα αυτά, Κυριάκος και Φώφη -που κατά τη Φώφη τους "χωρίζει άβυσσος"- αναζητούν ευθύνες στις "ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που ξορκίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις", εμμένοντας στις αμαρτωλές πολιτικές των προκατόχων τους που ταύτιζαν τις παράνομες "επενδύσεις" με το δημόσιο συμφέρον.

Δεν απορούμε που μετατρέπονται σε εμπροσθοφυλακές των μεγάλων συμφερόντων, άλλωστε λίγες μέρες πέρασαν από τη λυσσαλέα μάχη που έδωσαν για να μην αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές και τους άδειασαν οι ίδιοι οι εργοδοτικές ενώσεις.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν τελικά η Eldorado θα αποχωρήσει ή θα αποδεχτεί τους κανόνες της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα πολιτικά δουλικά της δεν αντιλαμβάνονται ότι εκτίθενται, ακριβώς επειδή είναι δουλικά.

Το χρονικό της ρήξης στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Διαβάστε ακόμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου