Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Δυο αντίθετοι κόσμοι και ένα video με αλήθειες "για τα μάτια ενός παιδιού"

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

"Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς, λυτρώνω μάνες και γιους" τραγουδούν οι Active Member και, ακούγοντάς το, πλημυρίζεις με συναισθήματα
αγάπης και τρυφερότητας για όλου του κόσμου τα παιδιά, αλλά και φορτώνεις με αποφασιστικότητα.

Θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι οι γονείς και οι δάσκαλοι/ες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού γιατί αυτή την κουλτούρα της αγάπης, της αγωνίας για τα παιδιά/μαθητές τους την καλλιεργούν επί πολλά χρόνια.

Σε χρόνο "ανύποπτο" (28 Αυγούστου) η Ασπασία Καρφάκη ενημέρωνε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, του οποίου είναι πρόεδρος, ότι από το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζεται ώστε 18.000 προσφυγόπουλα να "μετέλθουν της ελληνικής παιδείας".

Γιατί δεν είναι το εξατομικευμένο ενδιαφέρον για το δικό ΜΟΥ παιδί που πολλοί το βλέπουν ως προέκταση του εαυτούλη τους, του δικού τους ατομισμού.

Είναι πολιτισμός, είναι η αγάπη για όλα τα παιδιά -για όλου του κόσμου τα παιδιά-, είναι η κουλτούρα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς απέναντι στην υποκουλτούρα του μίσους και του ρατσισμού.


Όμως -όπως οι "μετελθόντες της ελληνικής παιδείας" διδαχθήκαμε- μετά τη φωτεινή αναλαμπή από το Ελληνικό, ήρθε το σκοτάδι της πολιτικής σκοπιμότητας, της άγνοιας, της αμορφωσιάς και -εν τέλει- του ρατσισμού και του μίσους από τη Βόρεια Ελλάδα.

Δυο Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών Σχολείων του Ωραιοκάστρου  δημοσιοποιούν (με διαφορά μιας μέρας) πανομοιότυπες αποφάσεις με τις οποίες εναντιώνονται στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα Σχολεία.

"Αυτοί οι άνθρωποι μεγαλώνουν παιδιά", γράφει ο Σταύρος Λευκαδίτης. "Τα μαθαίνουν να μισούν. Και θέλουν το ίδιο
πράγμα να τους μαθαίνει και το σχολείο. Το μίσος, τον ρατσισμό και τη διάκριση.

Αυτοί οι γονείς, χτίζουν τους νέους γονείς, αναπαράγουν το μίσος και μεταφέρουν τον σπόρο του από γενιά σε γενιά.


Αυτή η γενιά στο Ωραιόκαστρο ναι, θα είναι μια χαμένη γενιά. Ίσως και η επόμενη".


"Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Τα παιδάκια, τα προσφυγόπουλα θα πάνε το απόγευμα σε τάξεις υποδοχής, θα είναι εμβολιασμένα, θα έχουν τους δασκάλους τους. Θέλουμε να παίξουν με τα άλλα παιδιά, τα Ελληνόπουλα, σιγά σιγά και αργότερα θα ενταχθούν στις σχολικές αίθουσες" τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

"Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αρνούνται οι γονείς τα παιδιά αυτά στον χώρο -όχι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά τους- του σχολείου" ανέφερε και κάλεσε τους γονείς "να ξανασκεφτούν αυτή την απόφασή τους" καθώς, όπως τόνισε, "δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αντιθέτως είναι ομορφιά".

Άλλωστε και η τοποθέτηση της συνταξιούχου μαίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ωραιοκάστρου καταρρίπτει… έτσι απλά τους κλασικούς ρατσιστικούς μύθους (δείτε το video):



"Και όλα αυτά, γιατί θα κάνουν μάθημα στην ίδια αίθουσα , όχι απαραίτητα την ίδια ώρα... ε, ναι! το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι σεβαστό, αλλά και αυτό ελέγχεται!!!" γράφει η Σταυρούλα Παπαδημητρίου και δεν μπορεί παρά να συμφωνήσουμε...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου