Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

η ουσία και ο αδιόρθωτος σταλινισμός

                                                                                                      
του Δημήτρη Βάσσιου

Εννοείται ότι δεν συμφωνώ με την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε συσκέψεις σαν κι αυτή που οργάνωσαν οι περί τη Λούκα Κατσέλη στις 17/7 - κι αναφέρομαι ιδιαίτερα στον σ. Δημήτρη Παπαδημούλη...
Η συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες (που μόνο ως πλυντήριο αποτυχημένων και αμετανόητων να αποστρατευτούν στελεχών έχουν λόγο) όχι μόνο προκαλεί αναστάτωση στο εσωτερικό της Αριστεράς, αλλά αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα για τον κόσμο που από τον χώρο είτε του πρώην δικομματισμού είτε της ευρύτερης Αριστεράς προσέγγισαν ή επιθυμούν να προσεγγίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από αυτό όμως μέχρι του σημείου να εκδίδει ανακοίνωση με τον παροιμιώδη τίτλο "κριτική στην πρωτοβουλία σύσκεψης κλπ" στις 31/7 η "αδιόρθωτη συνιστώσα" ΚΕΔΑ, η απόσταση είναι τεράστια καθώς η συγκεκριμένη συνιστώσα ουδέποτε έως σπάνια στο παρελθόν υπήρξε ιδιαίτερα "θορυβώδης".
Ακόμα μεγαλύτερη είναι η απόσταση από το καθάρισμα που η συνιστώσα επιχειρεί με ένα ερωτηματικούλι (;) - (sic) - στη φράση "Με πρωτοβουλία(;) των Δημ. Παπαδημούλη" κλπ...
Ξεπερνά δε και τα εσκαμμένα και τα εσκεμμένα όταν θεωρεί αυτό ως "το πρώτο «σήμα» που έστειλε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ".


Για να είναι δε πιο πειστική και αναλυτική η "ενημέρωση", τα λαγωνικά της ΚΕΔΑ τονίζουν ότι μεταξύ άλλων "παρευρέθηκε" και η Λούκα Κατσέλη που τόσες μέρες εμείς οι αδαείς γνωρίζουμε ότι δική της ήταν η πρωτοβουλία.
Όταν δε όλα τα παραπάνω αναμειγνύονται με "τη χαρά και τα συγχαρητήρια του Προέδρου του ΣΕΒ", αντιλαμβάνομαι ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλή δουλειά όταν καταπιαστεί με τον σταλινισμό (και) του παρόντος.
Δεν γνωρίζω αν και τίνος ως λαγός λειτούργησε ή λειτουργεί η ΚΕΔΑ, ούτε και με αφορά καθώς τα ίδια τα στελέχη της είναι που πρέπει να τρέξουν ώστε να καλύψουν τον "εύλογο χρόνο" που τους έδωσαν οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορά όμως η οποιαδήποτε νεοσταλινικού τύπου πολεμική ασκείται από το εσωτερικό του κόμματος με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "κριτική σε (κάποια-οποιαδήποτε) σύσκεψη" και την οποία βεβαίως δεν χάνει την ευκαιρία να αναρτήσει σε περίοπτο σημείο η "ίσκρα", προφανώς διότι η τελευταία αντιλαμβάνεται την ανάγκη να εξηγήσει τους λόγους της χωριστικής μετασυνεδριακής εκδήλωσης της "αριστερής πλατφόρμας", έστω και δια της τεθλασμένης .

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12886%3Akeda&catid=104%3A2010-07-14-16-10-32&Itemid=314
Πολύ δε περισσότερο με αφορά και θέλω να γνωρίζω πώς σκέφτεται να αντιδράσει η ηγεσία του κόμματος (τώρα που και συνέδριο έγινε, και καταστατικό έχουμε) προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο μέλλον ανάλογες "παιδαριώδεις" αφορμές για εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και για αξιοποίηση από τους αντιπάλους μας.
Ο περιορισμός τέτοιων εκδηλώσεων ή παρουσιών σε τέτοιες συσκέψεις και η αυτοσυγκράτηση των στελεχών και βουλευτών στην εκφορά της προσωπικής τους άποψης αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για την ενασχόληση των μελών του κόμματος με τα κοινωνικά προβλήματα ιδιαίτερα σε περιόδους κινηματικής ραστώνης.


http://www.epikoinonia-arg.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7038:h-----&catid=3:2013-02-24-09-43-43&Itemid=4

http://realdiafaneia.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2.html?spref=fb

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_5592.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου