Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Καληνύχτα και μην ξεχνάς, Κεμάλ...

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος


Μετά τη μεγάλη νίκη του λαού μας 3 ψηφοφόροι του ΟΧΙ, ο Α, η Σ και ο Χ πήγαν σε μπαράκι της Αθήνας (οι θαμώνες του οποίου ήταν με το ΟΧΙ) για να τη χαρούν και να διασκεδάσουν.


Κάποια στιγμή μπήκαν 18 μπράβοι της νύχτας που είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον ιδιοκτήτη και ο ένας άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα.

Πανικός μεταξύ των θαμώνων... Άλλοι πρόλαβαν και την κοπάνησαν από την πόρτα, άλλοι απ΄τα παράθυρα κι άλλοι λούφαξαν παρέα με τα ποντίκια στο υπόγειο του μαγαζιού.

Ο Α κράτησε περήφανη στάση και πήγε να αποτρέψει τον μπράβο. Η σφαίρα τον βρήκε στην καρδιά. Η Σ συνεπλάκη με τους υπόλοιπους και δυο σφαίρες τη βρήκαν στην πλάτη. Ο Χ αφού έριξε μερικές μπουνιές και κλωτσιές, έπεσε μπρούμυτα στο πάτωμα και γλύτωσε τις σφαίρες.

Ο συναγερμός του διαλυμένου πλέον μπαρ ήχησε και ο Χ γύρισε σπίτι του με μάτι μαύρο και πολλές μελανιές και αμυχές.

Μετά τις γρήγορες εξηγήσεις, η μάνα του κάθισε και φρόντισε τις πληγές και τις μελανιές του.
Ο αδερφός του τού έβαλε τις φωνές λέγοντάς του "δεν σου έχω πει να μην πηγαίνεις σε μπαράκια, αλλά μόνο σε ταβέρνες;".
Ο πατέρας του ωρυόταν φωνάζοντας "τι τάθελες τα μπαρ και τα ξενύχτια; Μείνε μαζί μου σπίτι και προσευχήσου στο Θεό"...

Η πραγματικότητα βέβαια είναι πολύ πιο σύνθετη και συνήθως πιο τραγική από τα αφηγήματα.

Έτσι για παράδειγμα χθες, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του "περήφανου ΟΧΙ" στο Σύνταγμα, βρέθηκα να συμμετέχω σε συγκέντρωση του "συνεπούς ΔΙΠΛΟΥ ΟΧΙ", καθώς ο Λαός μας προτίμησε να σταθεί όρθιος... στο σαλόνι του.

Καταπονημένος και αμήχανος γύρισα σπίτι να δω τη συνεδρίαση της Βουλής.

Το 251 με άφησε ασυγκίνητο γιατί θυμήθηκα τη Διαμαντοπούλου και ένα νόμο της που πριν όχι και πολλά χρόνια είχε ψηφιστεί από ανάλογο αριθμό βουλευτών... Τώρα η πρώην υπουργός διαμαρτύρεται γιατί πέφτει μπαλτάς στο τερατούργημά της.

Ομολογώ όμως ότι με συγκίνησε η περήφανη στάση των 2 ΟΧΙ, των 8 ΠΑΡΩΝ (κρίμα που δεν υπήρχε η επιλογή του διπλού ΟΧΙ) και των 7 ΑΠΟΥΣΙΩΝ (είτε για οικογενειακούς, είτε για πολιτικούς λόγους).

Δεν με άφησε ασυγκίνητο ούτε η δήλωση των 15 "άλλα θέλω κι άλλα κάνω" (από την Πριγκιπέσα του Μάλαμα) ότι ψήφισαν ΝΑΙ μόνο και μόνο για να σώσουν τη δεδηλωμένη. Παρά τις εξηγήσεις που έδωσαν το 145 έδωσε τη δική του αμείλικτη απάντηση.

Κατόπιν τούτων σε ανάλογες προσκλήσεις σαν κι αυτές που χθες μάς οδήγησαν στο ΠΑΜΕ, καλό είναι -αν δεν είμαστε ΑΠΟΝΤΕΣ:
  • να αποφεύγουμε τα ΟΧΙ "ανώριμων" συνιστωσών,
  • να δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ εξ αποστάσεως κι αγαπημένοι και
  • να μην ανταποκρινόμαστε όταν πρόκειται να μετανιώσουμε.
Τουλάχιστον έτσι θα βγούμε ατσαλάκωτοι από τα δύσκολα και (στη χειρότερη) θα σώσουμε την προσωπική υστεροφημία μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αντί των Τσίπρα-Δραγασάκη-Τσακαλώτου, να πάνε στις Βρυξέλλες οι 2+8+7+15 των καπετανάτων. Με αυτούς είμαστε σίγουροι ότι -αν δεν καταφέρουν να κόψουν τα χέρια και τη γλώσσα του Σόιμπλε- τουλάχιστον μια ρήξη σπλήνας ή χιαστού θα την καταφέρουν.

Καληνύχτα Κεμάλ...

Και μην ξεχνάς, Κεμάλ... Ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικά σχεδίαζε συνεργασίες με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά η ζωή ενίοτε μας διαψεύδει κι από καραμπόλα προέκυψε η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ... των οποίων σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα στάθηκε όρθια απέναντι στο πρωτεύον εκ των προταγμάτων.

Μην ξεχνάς, Κεμάλ, ότι 149-32=117 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν όρθιοι και, χωρίς δηλώσεις, φανφάρες και αποστασιοποιήσεις, στήριξαν τον πρωθυπουργό που σε έκανε υπερήφανο και ήπιαν μαζί του τον πικρό καφέ.

Μην ξεχνάς, Κεμάλ, ότι εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες αριστεροί, έτοιμοι να σε στηρίξουν στις ανάγκες σου και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά σου.

Υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες που εκτίμησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε στη νίκη της 25ης Ιανουαρίου, εκτίμησαν και στηρίζουν την κυβέρνηση που μάς οδήγησε στον λαϊκό θρίαμβο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Μικρή ανάπαυλα - ανακωχή, Κεμάλ, μη χάνεις την εμπιστοσύνη: Αυτή η κυβέρνηση δεν θα οδηγηθεί λόγω της νέας -εσωκομματικής αυτή τη φορά- καραμπόλας στην κοίτη του ποταμιού, γιατί γνωρίζει ότι εκεί ενεδρεύει το χειρότερο ΠΑΣΟΚ που ακόμα δεν έχουμε γνωρίσει. Κι επίσης γιατί αυτός ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι απεχθάνεται τους μονόδρομους και τα τελεσίγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου