Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Αχ, πατρίδα μου γλυκιά, βασανισμένη αλλά αμετανόητη



Χθες, φυσικά, ήμασταν όλοι με τους νησιώτες & όχι με τα ΜΑΤ. Σήμερα (μας βάζουν να σφαχτούμε αν) είμαστε με τα ΜΑΤ και τα ελληνικά στρατά ή με τους ξεριζωμένους;
 

Ο επίδοξος χωροφύλακας της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ο Ερντογάν, που χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες για να υλοποιήσει τις τυχοδιωκτικές πολιτικές του, είναι το καλύτερο χαλί για να μη βλέπουμε την κατάντια της πατρίδας μας και του λαού της.
 
Ενός λαού που για άλλη μια φορά έδωσε όχι μόνο την αυτοδυναμία, αλλά και όλους τους αρμούς του κράτους στους ίδιους πολιτικούς, στα ίδια κόμματα και στις ίδιες πολιτικές που τον χρεοκόπησαν/κατέστρεψαν.

Για να τιμωρήσει αυτούς που είχε εμπιστευθεί για να τον βγάλουν από τη μνημονιακή επιτήρηση, αλλά «έκαναν λάθη»… Όπως ο σύζυγος που έκοψε τα αρχίδια του γιατί -του είπαν ότι- τον απατά η γυναίκα του.

Ας δούμε όμως τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα…

Ξεχάστηκε η «Ειδομένη» που είχε γίνει σημαία των ΜΜΕ, όταν οι ευρωπαίοι έκλεισαν τα σύνορα, αλλά σήμερα κανείς δεν βλέπει την ουδέτερη ζώνη, όπου η απελπισία είναι ορατή μόνο όταν γίνεται ντου στον φράχτη.

Κυνηγοί
με «εθνικό» φρόνημα και υπερηφάνεια παίρνουν τα όπλα τους σαν να πηγαίνουν για κυνήγι αγριογούρουνων.

Φασίστες και ανθρωποειδή κουμπουροφόροι ετοιμάζουν/στήνουν παραστρατιωτικά τάγματα -όχι μόνο για να φυλάξουν στις «νέες Θερμοπύλες», αλλά και- να υψώσουν την ελληνική σημαία στο… Αφιόν Καραχισάρ.

Νταήδες βγάζουν τη σκατοψυχιά τους σε έγκυες γυναίκες, παιδιά και ανθρώπους ταλαιπωρημένους μόλις η φουσκωτή βάρκα αρχίζει να προσεγγίζει την ελπίδα που τους δίνει ένα «άψυχο» λιμάνι.

Δήμαρχοι σε κρεσέντο λαϊκισμού, άλλοι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, ως «αλληλεγγύη στους στρατιώτες μας στον Έβρο» και άλλοι ετοιμάζουν οδοφράγματα για να μη γίνουν κέντρα κράτησης στα όρια των Δήμων τους.

Όλοι αυτοί που αναρωτιούνται «πού βρήκαν τα λεφτά για τους διακινητές» οι πρόσφυγες, δεν αναρωτήθηκαν ποτέ «πού βρήκαν τα λεφτά για το τραίνο ή το καράβι» οι έλληνες μετανάστες.

Όλοι αυτοί που είναι σίγουροι ότι, όσοι ξεσπιτώνονται, δεν προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη -όχι μόνο δεν έχουν ιδέα τι θα πει δικτατορία, θρησκευτικός φανατισμός ή κλειτοριδεκτομή, αλλά- έχουν και άγνοια πόσοι έλληνες πολιτικοί ή απλοί πολίτες (όλων των αποχρώσεων, πλην ακροδεξιών) υπήρξαν επί έτη πολιτικοί πρόσφυγες στην Ευρώπη και αλλού.

Κι όλοι μαζί αυτοί είναι έτοιμοι να επιβάλουν ρετσέτες και ποινές, να ρίξουν στον Καιάδα οποιονδήποτε αρθρώνει μια λέξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης σε όσους πραγματικά την έχουν ανάγκη.

Μόλις πριν λίγους μήνες η Ελλάδα βάφτηκε μπλε... Τώρα γίνεται φαιά με ισχυρές πινελιές από το χρώμα γεμάτου βόθρου.

Με μια κυβέρνηση που κανείς δεν γνωρίζει πώς θα ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους μας να ανοίξουν τα σύνορά τους, όταν η ίδια κλείνει τα σύνορα της Ελλάδας χαρακτηρίζοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες «εισβολείς» και «ασύμμετρη απειλή».

Με μια κυβέρνηση που έναντι κάποιων εκατομμυρίων δεν τολμά να αρθρώσει λέξη για αναλογική κατανομή, αφού ο ίδιος… ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πρόσφυγες «να μην τολμήσουν…» και γι αυτό δέχεται τα συγχαρητήρια και τη συνδρομή του Όρμπαν και του Κουρτς.

Από την πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης πριν 5 χρόνια, η πατρίδα μας κινδυνεύει να προταθεί για διπλό Νόμπελ Ανοησίας και Ντροπής.

Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη - μια κυβέρνηση δογματικών ακροδεξιών, αμόρφωτων, απαίδευτων και ανιστόρητων που καλλιεργούν τον εκφασισμό της κοινωνίας!
Μια κυβέρνηση επικίνδυνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου