Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Αλέξη Τσίπρα, ακούς τον Δρίτσα;... Το ΤΑΙΠΕΔ είναι αμαρτωλό κι ο πρόεδρός του Πιτσιόρλας είναι το βρώμικο δέρας!

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Κι αν κάποιοι νομίζουν ότι τα ηθικά μειονεκτήματα
είναι ικανά να αναχαιτίσουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς,
εδώ είμαστε για να μετρηθούμε.
Ο Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε».

Αν εξαιρέσουμε τη φράση «θέλουμε να αλλάξουμε», θα διαφωνήσουμε μαζί του και θα ισχυριστούμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων και ο Πιτσιόρλας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Απλά ο Πιτσιόρλας, ως φαφλατάς πρώην αριστερός που υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες κομματικούς μηχανισμούς και όχι ιδέες, κάνει το λάθος και δεν μένει στο σκοτάδι -όπως οι πρώην πρόεδροι του αμαρτωλού ταμείου-, αλλά γίνεται και ο κατεξοχήν κράχτης νεοφιλελεύθερων επιλογών με αξιοζήλευτη παρουσία στα ΜΜΕ.

Και η συχνότατη παρουσία του δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι -παρά τη μακρόχρονη θητεία του στους μηχανισμούς αριστερών κομμάτων- έχει εξελιχθεί σε αυθεντικό προπαγανδιστή του νεοφιλελευθερισμού.

Εκτός από αυθεντικός προπαγανδιστής έχει εξελιχθεί και σε αυθεντικό killer (κι αυτό αλλού το σπούδασε και όχι στην πλαδαρή αριστερά που υπηρέτησε) που διορίζει διοικήσεις, όπως αυτή της "Ελληνικό ΑΕ", η οποία στη διαπραγμάτευση μεταξύ πολιτείας και κοινοπραξίας Λάτση υποστηρίζει τις θέσεις της δεύτερης.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ασχολούνται με τον Πιτσιόρλα τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα των ΜΜΕ που ανακάλυψαν ότι -εκτός από τη γκλαμουριά και τη showbizz- υπάρχει και η πολιτική.

Οι οικοδεσπότες τέτοιων εκπομπών ασχολούνται με τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ, με τον σερβιτόρο Καρανίκα και την άνεργη αδερφή του, με τον εκλεγμένο γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως... ράππερ Ιάσονα και την οικογένειά του.

Οι οικοδεσπότες τέτοιων εκπομπών αποκαλύπτουν πόσα παίρνουν οι μετακλητοί και όχι πόσα παίρνει ο κάθε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ούτε ασχολούνται με τον τρόπο που ο Πιτσιόρλας πετάει τα κέρματα στον φουκαρά που του γυαλίζει τα παπούτσια στην οδό Βουκουρεστίου.

Κι όσο τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ασχολούνται με τους "δικούς μας" μετακλητούς Ιάσονες, τόσο εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι το κάνουν για να κρύψουν το δικό τους "χρυσόμαλλο δέρας".

Κι αν αυτά κάνουν τη δουλειά τους προστατεύοντας ως κόρην οφθαλμού το "χρυσόμαλλο δέρας" τους, δικό μας καθήκον είναι να απαλλαγούμε από τα κάθε λογής βρώμικα τομάρια.

Και βρώμικα τομάρια είναι όσοι πλήττουν πολιτικά, ηθικά κι ανθρώπινα το μέχρι σήμερα αλώβητο "ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς".

Και είναι βρώμικα τομάρια όσοι συνιστούν τον ορισμό του ηθικού μειονεκτήματος της Αριστεράς.

Ο Πιτσιόρλας είναι το κατεξοχήν παιδί του κομματικού σωλήνα που -με προϋπηρεσία σε τέτοια πόστα- έκανε δική του μπίζνα και επανήλθε στην πολιτική για να μας αποδείξει πόσο όμορφη θα είναι η ανάπτυξη όταν ξεπουλήσουμε τα έσχατα εργαλεία της.

Όμως ακριβώς αυτό συνιστά τον ορισμό του ηθικού μειονεκτήματος της Αριστεράς.

Είναι τραγικό ότι ο Πιτσιόρλας -που άλλοτε υπηρέτησε τη (silver alert) Δαμανάκη και ανταμείφθηκε από τον Ν. Κωνσταντόπουλο με την έμμισθη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- σήμερα, υπηρετώντας με τον πιο χυδαίο τρόπο τον νεοφιλελευθερισμό, εξακολουθεί να αμείβεται με ένα -έστω- χυδαίο πόστο από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αν κάποιοι νομίζουν ότι τα ηθικά μειονεκτήματα είναι ικανά να αναχαιτίσουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, εδώ είμαστε για να μετρηθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου